NIWO wegvervoer goederen deel 1

NIWO wegvervoer goederen is een opleiding die belangrijk is voor transportondernemers. De opleiding wegvervoer goederen voorziet in een diploma dat wettelijk is voorgeschreven voor ondernemers die zich bezighouden met beroepsvervoer over de weg.

Wegvervoer goederen stelt u in staat na het behalen van alle modules van het diploma een eurovergunning aan te vragen. Beroepsvervoer College is het opleidingsinstituut waar u snel en effectief uw ondernemersdiploma NIWO wegvervoer goederen deel 1 haalt.

NIWO wegvervoer goederen

De afkorting NIWO staat bij de opleiding wegvoer goederen voor Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie. U dient als transportondernemer in beroepsgoederenvervoer bij deze organisatie een eurovergunning aan te vragen. De eurovergunning is nodig om goederen te vervoeren binnen Europa. De onderneming dient daarbij te beschikken over een vakbekwame vervoersmanager. De vakbekwaamheid is aan te tonen als naast de opleiding NIWO wegvervoer goederen de andere modules eveneens met succes zijn afgerond. De zes modules die u moet afronden, zijn:

 • wegvervoer goederen deel 1
 • wegvervoer goederen deel 2
 • calculatie
 • bedrijfsmanagement
 • financieel management
 • personeelsmanagement

Overige voorwaarden eurovergunning

Naast aantoonbare vakbekwaamheid is er nog een aantal voorwaarden van toepassing om voor een eurovergunning in aanmerking te komen. Het gaat hierbij om de voorwaarde dat het bedrijf in Nederland gevestigd dient te zijn en dat het goederenvervoer van hieruit plaatsvindt. Ook dient uw bedrijf voldoende financiële draagkracht te hebben en aantoonbaar betrouwbaar te zijn. De vijf belangrijkste voorwaarden zijn:

 • vakbekwaamheid aantonen
 • gevestigd in Nederland (Handelsregister KVK)
 • werkzaamheden vinden vanuit Nederlandse vestiging plaats
 • voldoende financiële draagkracht
 • betrouwbaarheid aantonen

Vakbekwaamheid transportondernemers

De opleiding wegvervoer goederen bestaat uit in totaal zes modules. Al deze modules zijn nodig om een eurovergunning te krijgen in het kader van NIWO wegvervoer goederen. Tijdens het examen komen verschillende onderwerpen aan de orde. Het gaat hier om kennis van de organisaties in het wegvervoer en over de wet- en regelgeving betreffende goederenvervoer. Daarnaast is er tijdens de opleiding aandacht voor CEMT-vergunning, ritmachtigingen net als termijnmachtigingen. Deze onderdelen komen op het examen eveneens aan de orde.

Verder worden onderwerpen behandeld die betrekking hebben op heffingen en overige documenten, zoals:

 • organisaties betreffende het wegvervoer
 • wet- en regelgeving met betrekking tot goederenvervoer
 • CEMT-vergunningen
 • ritmachtigingen en termijnmachtigingen
 • heffingen
 • overige documenten

Opleiding voor getuigschrift vakbekwaamheid NIWO

Beroepsvervoer College biedt u de mogelijkheid een opleiding te volgen met als doel het getuigschrift vakbekwaamheid NIWO bij het CBR te behalen. We hebben alle cursussen beschikbaar voor de benodigde modules. Bekijk de agenda met opleidingsdagen om te kijken wanneer het u uitkomt de opleiding te volgen. De opleiding wegvervoer goederen is overigens beschikbaar als dagcursus op zaterdagen. Heeft u meerdere medewerkers die de opleiding gaan volgen? Informeer gerust naar de mogelijkheden om de opleiding bij u op locatie te organiseren.

Waarom opleiding NIWO wegvervoer goederen volgen bij BVC?

Indien u kiest voor het volgen van een opleiding NIWO wegvervoer goederen bij Beroepsvervoer College weet u zeker dat u snel en efficiënt uw diploma binnen heeft. Ons opleidingsinstituut is gespecialiseerd in opleidingen die betrekking hebben op ondernemerscertificaten die wettelijk voorgeschreven zijn. Bovendien is het lesmateriaal in eigen beheer ontwikkeld en perfect afgestemd op de examens af te leggen. Verder voorzien we in persoonlijke begeleiding, waardoor de gemiddelde kans op slagen toeneemt.

Direct inschrijven

Het is mogelijk om u direct in te schrijven voor de cursus NIWO wegvervoer goederen. Vul hiervoor het inschrijfformulier volledig in. Profiteer van een korting van 10% door u direct voor alle klassikale modules in te schrijven. U kunt ons ook bereiken op 085 060 1362 of info@beroepsvervoercollege.nl voor al uw vragen.