Code 95

In samenwerking met collega opleider VCM Leusden BV, biedt het Beroepsvervoer College BVC de mogelijkheid tot het volgen van de opleidingen voor Nascholingen van Beroepschauffeurs.

Deze verplichte nascholing is voor alle chauffeurs die in het bezit zijn van een Chauffeursdiploma CCV-b. Ook een aankomend chauffeur moet 35 uur scholing hebben gevolgd voor hij daadwerkelijk mag gaan rijden.

Iedere beroepschauffeur is wettelijk verplicht om elke 5 jaar deze 35 uur nascholing te volgen voor het verkrijgen van de Code 95 op het rijbewijs, hiervan moet ten minste 7 uur praktijktraining (rijden) gevolgd zijn. Chauffeurs die na 10 september 2016 hun rijbewijs gebruiken en meer dan 12 uur in een week rijden, moeten de code 95 op hun rijbewijs hebben staan en voldoen aan deze nascholingseis. 
Een ieder die na 10 september 2009 het rijbewijs behaald heeft, moet binnen 5 jaar voldoen aan de Code 95, dus uiterlijk voor 10 september 2014.

Er is een lijst samengesteld met veel bestaande cursussen waaruit men kan kiezen. Zo is er genoeg keuze en kan men een opleiding kiezen die het beste aansluit bij de dagelijkse werkzaamheden.

De richtlijn schrijft voor dat er trainingen moeten worden gevolgd, een examenverplichting is er echter niet.  Ook is het toegestaan om eenzelfde training meerdere keren te volgen.

Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact op met info@vcmleusden.nl

VCM Leusden is Gecertificeerd opleider Transport & Logistiek
Via www.soobsubsidiepunt.nl kunt u SOOB-Subsidie aanvragen voor diverse opleidingen.